Kevyemmät lihapullat
1dl korppujauhoja
2dl kevyt kermaviiliä (Valio3,5%)
1 kananmuna
400g jauhelihaa HK:n kevyt paistijauheliha 7%
1 keskikokoinen sipuli
1 tl suolaa
1/2 tl maustepippuria
ripaus valkopippuria
maun mukaan valkosipulijauhetta
1,5 tl paprikajauhetta
Valmistus:
Laita uuni päälle 225 asteeseen.
Kaada kermaviili taikinakulhoon.
Sekoita mausteet hyvin kermaviilin sekaan.
Lisää seokseen korppujauhot hyvin sekoittaen.
Tämän jälkeen lisää muna ja jauheliha (käsin).
Hienonna sipuli pieneksi ja lisää joukkoon.
Pyörittele jauhelihapalleroita vedellä kostutetuissa käsissä pelille.
Kypsennä uunin keskitasossa noin 15-25min.
Huom.
Kevyt jauhelihasta tehdyistä lihapullista ei tule tumman ruiskeita, vaan ne jäävät melko haaleiksi.
Hyvää tuli kuitenkin ja kevyempää!
Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 34 grammaa
Noppe86