Meksikolainen lihaperunalaatikko

7 keskikokoista kiinteää perunaa
1 iso sipuli
2 tomaattia
400g 10% paistijauhelihaa
El paso Chunky Salsa Medium -purkki (maun mukaan saa olla mild tai hot)
El paso Fajitas mausteseos-pussi
1tl öljyä
(juustoraastetta)

Ruskista jauheliha pannulla ja lisää fajitas-mausteseos ja salsa.

Kuori ja viipaloi perunat, tomaatit ja sipuli.

Kerrosta ainekset vuokaan aloittaen ja lopettaen jauhelihalla, keskimmäiseen kerrokseen tulee sipuli ja tomaatit.

Ripottele halutessasi pinnalle hieman juustoraastetta ja peitä vuoka foliolla.

Paista uunissa 200 asteessa n. 1h 20min.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 270 grammaa

Joneksi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha480g797kcal91.2g0g48g0g
Sipuli (kuorittu)84g23kcal1.1g4g0.2g1.4g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g300g61kcal1.8g11.4g0.9g4.2g
Rypsiöljy 12g106kcal0g0g12g0g
Salsa Old El Paso Thick ´n Chunky Hot240g84kcal3.1g14.4g0.7g3.6g
Peruna, keskikokoinen 60g504g302kcal7.6g65.5g0.5g4.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g2746kcal209.6g190.6g124.6g27.4g
Valittu annoskoko1620g1373kcal104.8g95.3g62.3g13.7g
Annoskoko puolitettuna810g687kcal52.4g47.7g31.2g6.9g
Arvot/100g100g85kcal6.5g5.9g3.8g0.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=96320