Lihapullapastakeitto
Tee ensin lihapullat: vatkaa munien rakenne rikki, raasta yhden appelsiinin kuori joukkoon, lisää suolaa, pippuria, puristettu valkosipuli ja kuivattuja yrttejä.
Pyörittele pikkuruisia pullia ja kypsennä ne uunipellillä.
- Mikäli lihapullataikuna tuntuu liian "löysältä", lisää murustettua kuivaa leipää tai 2 rkl. korppujauhoja.
Valmista keitto: Kuumenna tilkka oliiviöljyä kattilassa, hauduta siinä sipulia ja valkosipulia.
Lisää ihan pieniksi kuutioitu varsiselleri ja porkkanat.
- Sen jälkeen vesi, tomaattipure ja linssit, jotka saavat kypsyä lähikypsiksi.
- Lisää tumma pasta ja kun se on noin puolikypsää, lisää parsakaalin kukinnot.
- Kun keitto on valmista, lisää kypsät lihapullat ja tarkista maku.
Mausta tilkalla lihafondia ja halutessasi mm. basilicalla, kuivatulla ruohosipulilla ja mustapippurilla.
Tarjoillessa voit vielä lisätä keittolautasen päälle tuoretta basilicaa.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 526 grammaa
Saaramaaria