Porkkanasosekeitto avokadotahnalla
Tämä resepti on alunperin Glorian ruoka ja viini -lehdestä, modailin hieman sen mukaan mitä aineksia ja mausteita kaapissa oli.
Sulata voi. Kuullota pilkottua kesäkurpitsaa, porkkanaa ja perunaa voisulassa hetken.
Lisää vettä ja keittele rauhallisella lämmöllä kunnes kasvikset ovat kypsiä.
Kattilaan voi laittaa mausteita maun mukaan, itse laitoin suolaa, laakerinlehden, neilikoita ja muskottipähkinää.
Samaan aikaan kuori avokado, soseuta hedelmäliha sauvasekoittimella, mausteeksi sopii sitruunamehu ja mustapippuri.
Kun kasvikset ovat kypsiä, mausta vielä vaikka garam masalalla ja basilikalla ja lisää joukkoon creme fraiche.
Soseuta sauvasekoittimella.
Annostele keitto lautaselle ja laita avokadotahnasta kokkare keiton päälle.
Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 623 grammaa
Sallay