Kipparin peruna-purjososekeitto
Ainekset:
1 (n. 250 g) purjo
6-7 (n. 750 g) jauhoista perunaa (punainen tai keltainen pussi)
1 rkl tuoretta timjamia
1 rkl öljyä
8 dl vettä
1 Pirkka kasvisliemikuutio
1 tl viherpippuria (kokonaisia)
1 tlk (2 1/2 dl) Kippari maustettua ruokakermaa (Valio)
Pinnalle: tuoretta timjamia
1. Halkaise, huuhdo ja hienonna purjo.
Kuori ja paloittele perunat.
Hienonna timjami.
2. Kuullota purjoaöljyssä kattilassa pari minuuttia.
Lisää perunat ja timjami.
Sekoittele hetki.
3. Kaada joukkoon vesi ja kiehauta.
Murustele keittoon kasvisliemikuutio.
Keitä 15-20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
4. Rouhi viherpippurit huhmaressa ja lisää keittoon.
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää ruokakerma.
Kuumenna kiehuvaksi ja tarkista maku.
Koristele keitto tuoreella timjamilla.
Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 346 grammaa
Katjuska80