Kevyt kinkkupiirakka
Vaivaa pohjan aineet taikinaksi (jauhot, muna, tuorejuusto ja suola).
Jätä hieman jauhoja leipomiseen.
Kauli taikina ja tee esim.
iso, pyöreä piirakka (halk. 25-28cm).
Anna pohjan tasaantua viileässä täytteen valmistamisen ajan.
Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi, sekä paprika ja sipuli pieniksi kuutioiksi.
Sipulin tilalla voi käyttää myös purjorenkaita.
Vatkaa munien rakenne rikki ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.
Mausta maun mukaan suolalla, mustapippurilla ja yrttimausteseoksella.
Levitä täyte pohjan päälle ja kypsennä 225 asteessa 20-30 minuuttia, kunne piirakka on kullanruskea.
Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 154 grammaa
Tarjakin