Juustokakkujäätelö Tilli

Keksit pohjalle tai/ja murusiksi massan sekaan.

2,5 dl Flora Vanilla
0,5 dl vispikermaa
200 g Mascarpone
2 dl sokeria
3 keltuaista
1/2 tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (ehkä hiukan vajaa)
3 valkuaista
8 digestive-keksiä

Sekoita keskenään mascarpone, keltuaiset, vaniljasokeri, suola ja sokeri.

Vispaa toisessa kulhossa kermat vaahdoksi.

Vispaa kolmannessa kulhossa valkuaiset vaahdoksi.

Sekoita kermavaahto ja Mascapone-juttu.

Kääntele lopuksi varovasti sekaan valkuaisvaahto – älä missään nimessä tee sitä sähkövatkaimella vaan hellästi puukauhalla tai lusikalla.

Sekoita kuitenkin niin, että valkuaisvaahto on sekoittunut tasaisesti.

Laita seos piirakkavuokaan ja ripottele päälle piparkakunmurut.

Ripottele vielä ohut kerros kanelia päälle.

Vuoraa vuoka tuorekelmulla ja laita pakkaseen.

Ota juustokakkujäätelö pois pakkasesta noin 20 minuuttia ennen jälkiruuan syömistä.

Ohjeessa käytetyt ainekset voi vaihtaa, esim mascarpone tuorejuustoon ja kerma kokonaan vispikermaa.

Namnam.

Omnom.

Reseptistä tulee n. 13 annosta ja yksi annos painaa n. 80 grammaa

Tillips
AineksetMääräEnergiaPHRK
Digestive täysjyvävehnäkeksi1g4.3kcal0.1g0.6g0.2g0g
Mascarpone (250g)1.9g10kcal0.1g0.1g1g0g
Flora Vanilla 12%2.4g4.6kcal0.1g0.4g0.3g0g
Sokeri 2g8.3kcal0g2g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g0.6g0.4kcal0g0g0.1g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0g0.1kcal0g0g0g0g
Suolapähkinä 0g0.2kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 0.9g0.4kcal0.1g0g0g0g
Vispikerma Flora 20%0.5g1.1kcal0g0g0.1g0g
Valkosuklaa panda, levy 130g0.7g4kcal0.1g0.4g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g67kcal1g7g3.8g0g
Valittu annoskoko10g33kcal0.5g3.5g1.9g0g
Annoskoko puolitettuna5g17kcal0.3g1.8g1g0g
Arvot/100g100g334kcal5g35g19g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432313