Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.2g0.3kcal0g0.1g0g0g
Peruna, punnittu kuorineen 1.2g0.8kcal0g0.2g0g0g
Porkkana 1.2g0.4kcal0g0.1g0g0g
Paistijauheliha nauta 5%5g6.4kcal1g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa1.2g3.7kcal0.3g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g23kcal2.6g0.8g1g0g
Valittu annoskoko10g12kcal1.3g0.4g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.7g0.2g0.3g0g
Arvot/100g100g117kcal13.1g4g5.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794