Rahkamustikkapiirakka

Kananmunat vaahtoon sokerin kanssa lisätään osa öljystä, loput 2 lasivuoan pohjalle levitetään pullasudilla.

Jauhot ja alkiot sekoitaan vaahtoon taikinaksi.

Taikina jaetaan kahteen vuokaan ja paistetaan 5 min puolikypsäksi.

Rahka ja jogurtti sekoitetaan, maustetaan sokerilla ja vaniljasokerilla ja jaetaan puolipaistuneiden pohjien päälle, päälle ripotellaan mustikat paistetaan vielä lisää noin 20 min kunnes kypsiä.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 65 grammaa

Merrim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 0.8g3.3kcal0g0.8g0g0g
Hiivaleipäjauho, Pouta, 1 dl1.2g4kcal0.2g0.7g0g0.1g
Vehnänalkio, 0,25 dl0.2g0.8kcal0.1g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.4kcal0g0g0.5g0g
Rahka, valio1.5g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 1.7g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Kananmuna kuoreton 2.1g3kcal0.3g0g0.2g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton, vähälaktoosinen, d-vitamiinia 0,5ug 1.9g0.7kcal0.1g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g37kcal1.6g4g1.4g0.4g
Valittu annoskoko10g19kcal0.8g2g0.7g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.4g1g0.4g0.1g
Arvot/100g100g185kcal8g20g7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=203558