Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g3.5g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Voi (perinteinen meijerivoi)1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Sokeri1.3g5.3kcal0g1.3g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g1.5g5.4kcal0.2g1g0g0.1g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.3g4.4kcal0g0g0.5g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g1.6g1.1kcal0.2g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g49kcal0.8g5.2g2.6g0.4g
Valittu annoskoko10g25kcal0.4g2.6g1.3g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.2g1.3g0.7g0.1g
Arvot/100g100g241kcal3.9g25.5g12.7g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574