Gluteeniton kaura-porkkanasämpylä

Raasta porkkanat.

Laita vesi astiaan ja lämmitä mikrossa kuumaksi.

Lisää veteen suola ja öljy, sekoita.

Lisää vielä porkkanaraaste ja sekoita.

Sekoita toisessa astiassa jauhot, pellavansiemen, kaurahiutaleet ja hiiva keskenään, lisää siihen äsken tekemä vesi seos hyvin sekoittaen.

Kun ainekset on sekoitettu keskenään, ota lusikka ja nuoliainen.

Tiputtele pellille taikina nokareita.

(tulee kaksi pellillistä ja molempiin n. 9 sämpylää) Ota syvälle lautaselle vettä ja tilkka öljyä.

Muotoile taikina kasat reunoilta sämpylöiden näköisiksi ja tasoita terävät huiput jottei ne pala.

laita uuni lämpeämään 200C.

Anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa kunnes uuni on kuuma.

Paista 20-30 min. uunin keskitasolla.

Reseptistä tulee n. 18 annosta ja yksi annos painaa n. 82 grammaa

Jynny
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 2.8g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.9g0.3kcal0g0.1g0g0g
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g2.8g8.6kcal0.1g2.1g0g0.2g
Fin mix hieno jauhoses,gluteeniton (Semper), annos 100g2.8g9kcal0.1g2.3g0g0.1g
Kuivahiiva, annos 11g0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.2g1.6kcal0g0g0.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Pellavansiemenrouhe,Risetti0.4g2.2kcal0.1g0.1g0.1g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g47kcal0.6g9.6g0.6g0.8g
Valittu annoskoko10g23kcal0.3g4.8g0.3g0.4g
Annoskoko puolitettuna5g12kcal0.2g2.4g0.2g0.2g
Arvot/100g100g224kcal2.9g46.2g2.9g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=140049