Rahkasämpylä

Hiiva murskataan kulhoon.

Maito ja voi sekoitetaan ja lämmitetään kädenlämpöiseksi.

Hiiva liuotetaan nesteeseen.

Kuivat aineet sekoitetaan ja vaivataan hyvin, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista.

Kohotetaan 20 min. liinan alla lämpimässä.

Leivotaan pieniä sämpylöitä (25kpl) ja paistetaan 250 asteessa n. 10 min.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 41 grammaa

Jrutila
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 0.2g1.8kcal0g0g0.2g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen3g1kcal0.1g0.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai4.5g16kcal0.5g3.2g0.1g0.1g
Hiiva, 50g0.5g0.3kcal0.1g0g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g1g0.6kcal0.1g0g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Sydänystävä vehnälese, 1 rkl [annos 5 g]1g1.4kcal0.1g0.1g0g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20g42kcal1.8g6.8g0.6g1.2g
Valittu annoskoko10g21kcal0.9g3.4g0.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.5g1.7g0.2g0.3g
Arvot/100g100g205kcal8.8g33.3g2.9g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92427