Linssikeitto

Lisäksi 2 laakerinlehteä.

Laita kaikki ainekset paitsi mausteet ja viinietikka suureen kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä kiehuvaksi ja keitä hiljalleen tunnin ajan.

Sekoita välillä, etteivät ainekset tartu pohjaan.

Nosta laakerinlehdet pois, lisää viinietikka ja maustteet (suolaa, pippuria, meiramia).

Jos keitto on mielestäsi liian paksua, ohenna sitä vedellä tai lihaliemellä ja tarkista maku ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 332 grammaa

Beaisabella

Beaisabella sanoi...

Öljyn määrä saattaa kuulostaa paljolta, mutta sitä ei kannata laittaa ainkaan paljoa vähempää, sillä keitosta ei tule silloin niin maukas. Kokonaisrasvan määrä jää kuitenkin melko pieneksi, sillä muissa aineksissa ei ole rasvaa juurikaan.

sunnuntai 01.03.2009 klo 13:37

AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)1.5g0.4kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Linssi, punainen, Go Green1.8g5.7kcal0.4g0.9g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g0.4g0.1kcal0g0g0g0g
Varsiselleri, lehtiselleri, raaka0.2g0kcal0g0g0g0g
Vesi5.9g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.5g4.3kcal0g0g0.5g0g
Viinietikka balsami0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g21kcal0.8g2g1g0.4g
Valittu annoskoko10g11kcal0.4g1g0.5g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g5kcal0.2g0.5g0.3g0.1g
Arvot/100g100g101kcal3.8g9.6g4.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=108212