Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 1g6.8kcal0g0g0.8g0g
Hunaja 1.8g6kcal0g1.5g0g0g
Kananmuna kuoreton 1.4g2kcal0.2g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1.7g5.8kcal0.2g1.2g0g0.1g
Leivinjauhe 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Hasselpähkinä 0.4g2.7kcal0.1g0g0.3g0.1g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 3.9g1.4kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g50kcal1g6g2.4g0.6g
Valittu annoskoko10g25kcal0.5g3g1.2g0.3g
Annoskoko puolitettuna5g13kcal0.3g1.5g0.6g0.2g
Arvot/100g100g242kcal4.9g29.1g11.7g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623