Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi4.7g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 3.1g1.4kcal0g0.2g0g0.1g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g1.1g0.5kcal0.1g0g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe1.6g4.5kcal0g0.9g0g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g13kcal0.2g2.2g0g1.4g
Valittu annoskoko11g6kcal0.1g1.1g0g0.7g
Annoskoko puolitettuna5g3kcal0.1g0.6g0g0.4g
Arvot/100g100g61kcal1g10.5g0g6.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888