Mustikka jogurttipiirakka

Mustikka-jogurttipiirakka

Pohja:
125 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
2 rkl perunajauhoja
1 dl maustamatonta jogurttia
1 muna

Täyte:
2 dl maustamatonta jogurttia
2 munaa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
1 rkl vanilliinisokeria

Pinnalle:
4 dl mustikoita

Sulata voi. Sekoita pohjataikinan kuivat aineet keskenään.

Lisää niiden joukkoon vähän jäähtynyt voisula, jogurtti ja muna.

Sekoita tasaiseksi.

Levitä taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada pohjataikinan päälle.

Ripottele pinnalle mustikat.

Paista 175 asteessa 50 minuuttia, kunnes täyte on kokonaan hyytynyt.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 169 grammaa

Tuia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 2g7kcal0.2g1.4g0g0.1g
Sokeri 1.7g6.7kcal0g1.7g0g0g
Voi 1g7.1kcal0g0g0.8g0g
Kananmuna 50g(kpl)1.2g1.5kcal0.1g0g0.1g0g
Ab-kerrosluonnonjogurtti (Pirkka), annos 150g2.7g2.5kcal0.1g0.4g0.1g0g
Leivinjauhe 0g0kcal0g0g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka0g0.2kcal0g0g0g0g
Perunajauho (Pirkka), annos 10g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Mustikka metsä- 1.9g0.8kcal0g0.1g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g52kcal0.8g7.4g2g0.4g
Valittu annoskoko11g26kcal0.4g3.7g1g0.2g
Annoskoko puolitettuna5g13kcal0.2g1.9g0.5g0.1g
Arvot/100g100g246kcal3.8g34.9g9.4g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=432308