Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)1.8g6.4kcal0.3g1g0.1g0.2g
Vehnäjauho puolikarkea 0.9g3kcal0.1g0.6g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 0.3g0.8kcal0g0.1g0g0g
Flora margariini 60, annos 10g0.5g2.5kcal0g0g0.3g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 0.9g0.3kcal0g0g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu0.5g0.7kcal0.1g0g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0g0.1kcal0g0g0g0g
Fariinisokeri0.9g3.7kcal0g0.9g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)1.8g1.2kcal0.1g0.1g0.1g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g0.5g0.8kcal0.1g0g0.1g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g0.5g1.3kcal0g0.3g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Raparperi 1.8g0.6kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g44kcal1.4g6.4g1.2g0.8g
Valittu annoskoko11g22kcal0.7g3.2g0.6g0.4g
Annoskoko puolitettuna5g11kcal0.4g1.6g0.3g0.2g
Arvot/100g100g206kcal6.6g30.2g5.7g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219