Broileri-juustonaksugratiini

150 g juustonaksuja
tilkka öljyä
n. 500 g Kariniemen broilerin kevyitä fileeviipaleita
valkosipulipippuria
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
1-2 sipulia renkaina
250 g rasia kirsikkatomaatteja

Juustokastike

25 g voita tai margariinia
1/2 dl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
suolaa
200 g sulatejuustoa tai 100 g juustoraastetta

Kaada juustonaksut reunalliseen uunivuokaan.

Kuumenna tilkka öljyä pannussa, paista broilerin fileeviipaleet kauttaaltaan kypsäksi, mausta valkosipulipippurilla.

Lisää kesäkurpitsaviipaleet ja sipulirenkaat, kääntele hetki.

Kaada seos naksujen päälle.

Lisää myös kirsikkatomaatit.

Valmista juustokastike.

Sulata rasva kasarissa, lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita, älä ruskista.

Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee kastikkeeksi.

Mausta ripauksella suolaa ja lisää sulatejuusto tai juustoraaste.

Kaada juustokastike vuokaan ja nosta ruoka 200-250 asteiseen uuniin, kunnes pinta saa hieman väriä.

Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 394 grammaa

Sjh
AineksetMääräEnergiaPHRK
Juustonaksu 0.8g4.5kcal0.1g0.4g0.3g0g
Rypsiöljy 0g0.2kcal0g0g0g0g
Broilerfilee viipaleet (Snellman), annos 10g2.7g2.3kcal0.4g0g0g0g
Valkosipuli 0g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0kcal0g0g0g0g
Kesäkurpitsa zucchini 1.9g0.3kcal0g0g0g0g
Sipuli 0.3g0.1kcal0g0g0g0g
Kirsikkatomaatti, suomalainen1.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Voi 0.1g1kcal0g0g0.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 0.2g0.6kcal0g0.1g0g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 2.7g1.2kcal0.1g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0g0kcal0g0g0g0g
Mozzarella juustoraaste Euroshopper0.5g1.6kcal0.1g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g24kcal1.4g1.4g1g0g
Valittu annoskoko11g12kcal0.7g0.7g0.5g0g
Annoskoko puolitettuna5g6kcal0.4g0.4g0.3g0g
Arvot/100g100g114kcal6.6g6.6g4.7g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=295731