Juhlava kaurapuuro

Kiehauta vesi.

Lisää kauraryynit imeytymään.

Kun vesi on abt imeytynyt, lisää maito.

Jätä porisemaan hiljaisella tulella n. 45 minuutiksi, sekoittele välillä niin kypsyy tasaisesti, mausta lopuksi suolalla.

Keittoastiaksi sopii teflon- tai valurautapata, siis joku semmoinen astia mihin maito ei pala helposti kiinni.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 460 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kauraryynit (Puuppolan aitokaura), annos 100g1.4g5.1kcal0.2g0.8g0.1g0.1g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 5.9g2.7kcal0.2g0.3g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana22g16kcal0.8g2.2g0.4g0.2g
Valittu annoskoko11g8kcal0.4g1.1g0.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna5g4kcal0.2g0.6g0.1g0.1g
Arvot/100g100g72kcal3.7g10.2g1.9g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=73103