Mustikkarättänä

1. Sekoita sokeri, jauhot ja leivinjauhe keskenään.

Lisää pehmeä voi ja sekoita taikina tasaiseksi.

2. Voitele iso, korkeareunainen paistosvuoka – halutessasi voit valmistaa myös annoskukkoja pienissä, uuninkestävissä vuoissa.

3. Painele ¾ taikinasta ison vuoan pohjalle ja reunoille.

Kaada mustikat vuokaan ja ripottele pinnalle sokeri ja perunajauhot.

Kaaviloi loppu taikina levyksi, nosta levy kanneksi mustikoiden päälle ja painele kiinni reunat tiiviisti kiinni reunataikinaan.

4. Kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa noin tunti, kunnes taikina on kypsää.

Ohje Kodin Kuvalehdestä

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 50 grammaa

Y
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 17g69kcal0g16.9g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 3g10kcal0g2.4g0g0g
Voi, 1 tl, 5 g20g145kcal0.2g0.2g15.9g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Mustikka metsä- 60g26kcal0.3g3.8g0.4g2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g502kcal1g47g32.6g4g
Valittu annoskoko100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g
Annoskoko puolitettuna50g126kcal0.3g11.8g8.2g1g
Arvot/100g100g251kcal0.5g23.5g16.3g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=214593