Mantelileipä (rahka) - karppi - sovellettuSCD

Ensin kosteat aineet kulhoon ja sekaisin, sitten kuivat aineet perään, sekoitus ja uuniin 175 astetta n. 30 min

Annoksesta tulee 19 kpl keskimäärin 32g/kpl valmispaino siis.

Painohävikki valmistuksessa n. 20%. => punnittu valmispaino + 20% = raakapaino eli se joka tallennetaan kalorilaskuriin.

Näitä voi syödä myös makeana kahvileipänä kun laittaa päälle jotain makeaa, NAM!

Juuri valmistuneesta taikinasta kun nostaa nokareita pellille, ei tarvitse taputella, leviävät uunissa itsestään littanoiksi.

Noin 10 min odottelua ja saat nokareista enemmän oikean sämpylän oloisia, nyt kannattaa hieman muotoillakin, niin saat pyöreitä ja tasaisia.

Reseptistä tulee n. 19 annosta ja yksi annos painaa n. 40 grammaa

Therezza
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 20g28kcal2.5g0.1g2g0g
Maitorahka, maustamaton (Valio) 250 g, 1 purkki33g21kcal3.6g1.4g0.1g0g
Valkoviinietikka (Rajamäen)0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Parmesan formaggio da pasta3.5g16kcal1.4g0g1.2g0g
Leivinjauhe 0.5g0.9kcal0g0.2g0g0g
Manteli 28g170kcal6.6g1.8g14.9g2g
Rypsiöljy 2.8g24kcal0g0g2.8g0g
Ruokasuola jodioitu 0.3g0kcal0g0g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 4.6g15kcal1.3g0.3g0.9g1.4g
Seesaminsiemen, kuorineen 3.7g25kcal1g0.3g2.1g0.5g
KauraKuitunen (Hirvelä)3.8g4.7kcal0.3g0.6g0.1g2.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g610kcal33.4g9.4g48.2g13.2g
Valittu annoskoko100g305kcal16.7g4.7g24.1g6.6g
Annoskoko puolitettuna50g153kcal8.4g2.4g12.1g3.3g
Arvot/100g100g305kcal16.7g4.7g24.1g6.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238385