Mansikka-raparperirahkapiirakka

Pohja:
1,2 l vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
3 tl leivinjauhetta
3 tl ruokasoodaa
1 tl vaniljasokeria
375g margariinia
2 munaa
3 dl piimää

Täyte:
7dl raparperia
700g mansikoita
2,5dl sokeria
750g rahkaa
3 munaa
3tl vaniljasokeria
0,5dl sitruunamehua

Sekoita pohjan kuivat aineet.

Sulata rasva ja lisää joukkoon.

Jaa taikina kahteen osaan.

Toiseen puoleen lisää munat ja piimä.

Kaada tämä puolisko korkeareunaiseen uunipeltiin leivinpaperin päälle.

Viipaloi raparperit (tai pilko omenat) ja levitä pohjan päälle.

Raparperia saa olla reilusti! Sekoita täytteen aineet keskenään ja kaada taikinan ja raparperien päälle.

Lopuksi murenna toinen puolikas pohjataikinasta koko komeuden päälle.

Laita 175-asteiseen uuniin noin 40 minuutiksi.

Ohje on todella reilun kokoinen ja saat varoa, ettei taikina tule pellin yli. Toki voit jakaa piirakan kahteen eri vuokaankin tai puolittaa taikinan.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Katjuska80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 18g63kcal1.9g12.8g0.2g0.6g
Sokeri 14g57kcal0g13.9g0g0g
Leivinjauhe 0.4g0.6kcal0g0.1g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.4g1.5kcal0g0.4g0g0g
Margariini 60%, keskiarvo 8.8g47kcal0g0g5.3g0g
Kananmuna kuoreton 6.4g9kcal0.8g0g0.7g0g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)7g2.2kcal0.2g0.3g0g0g
Raparperi 10g3.3kcal0.1g0.5g0g0.1g
Mansikka 16g7.6kcal0.1g1.4g0g0.3g
Rahka, maitorahka , maustamaton, rasvaa <0,5 % 18g10kcal1.7g0.5g0.1g0g
Sitruunamehu, laimentamaton1.2g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g402kcal9.6g59.8g12.6g2g
Valittu annoskoko100g201kcal4.8g29.9g6.3g1g
Annoskoko puolitettuna50g101kcal2.4g15g3.2g0.5g
Arvot/100g100g201kcal4.8g29.8g6.3g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=128300