Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)7.9g29kcal1.1g4.3g0.6g0.9g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 4.5g18kcal0g4.5g0g0g
Voi 5.6g41kcal0.1g0g4.6g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 45g20kcal0.1g4.3g0g0.8g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.5kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.1g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 8.5g29kcal0.9g5.9g0.1g0.3g
Sokeri 2.8g11kcal0g2.8g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)7.9g29kcal1.1g4.3g0.6g0.9g
Kananmuna kuoreton 6.2g8.9kcal0.8g0g0.6g0g
Voi 11g82kcal0.1g0g9.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana200g540kcal8.4g52.6g31.4g5.8g
Valittu annoskoko100g270kcal4.2g26.3g15.7g2.9g
Annoskoko puolitettuna50g135kcal2.1g13.2g7.9g1.5g
Arvot/100g100g270kcal4.2g26.3g15.7g2.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918