Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 26g6.3kcal0.5g0.6g0.1g0.6g
Parsakaali brokkoli 26g9kcal1.2g0.5g0.1g0.7g
Porkkana, keskikokoinen 65g14g3.8kcal0.1g0.8g0g0.3g
Paprika punainen 13g3.7kcal0.1g0.6g0.1g0.2g
Ruokakerma Valio 4% K&P13g7.8kcal0.1g0.6g0.5g0.1g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g5.2g7.8kcal0.8g0.1g0.5g0g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g3.9g12kcal1.3g0.1g0.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g100kcal8.2g6.6g4g3.8g
Valittu annoskoko100g50kcal4.1g3.3g2g1.9g
Annoskoko puolitettuna50g25kcal2.1g1.7g1g1g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.3g2g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900