Pellavansiemen-puolukkasämpylät

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen tai sekoita kuivahiiva ruisjauhoihin.

Jos käytät kuivahiivaa, neste saa olla hiukan lämpimämpää.

Lisää suola, siirappi, pellavansiemenet ja ruisjauhot.

Alusta vehnäjauhot niin, että saat kimmoisan taikinan.

Lisää oljy ja tarvittaessa vielä jauhoja.

Kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Vaivaa taikinaan puolukat ja muotoile taikinasta 24 sämpylää.

Pane sämpylät kahdelle leivinpaperille peitetylle pellille ja anna kohota liinalla peitettynä.

Paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Katjaj
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, Kevyt31g14kcal1g1.5g0.5g0g
Hiiva 3.1g2.3kcal0.4g0g0g0.2g
Suola, annos 3g0.3g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 2.5g7.5kcal0g1.9g0g0g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 4.1g13kcal1.2g0.3g0.8g1.2g
Ruisjauho (Rainbow)25g80kcal2.5g15.7g0.6g3.5g
Vehnäjauho puolikarkea 24g84kcal2.5g17g0.3g0.9g
Öljyt, oliiviöljy (Bertolli Extra Vergine) 13,5 g 1 rkl6.2g56kcal0g0g6.2g0g
Puolukka 3.7g1.5kcal0g0.3g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g517kcal15.2g73.4g16.8g11.8g
Valittu annoskoko100g258kcal7.6g36.7g8.4g5.9g
Annoskoko puolitettuna50g129kcal3.8g18.4g4.2g3g
Arvot/100g100g257kcal7.6g36.6g8.4g5.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=284600