Jyväleipä (jauhoton,hiivaton)

Sekoita ensin keskenään
kolme kananmunaa,
200g rahkaa ja
1dl juustoraastetta.

Sekoita kuivat aineet keskenään, eli 1 dl mantelijauhetta
2 dl vapaavalintaisia jyviä ja siemeniä.

Lisää 2 tl leivinjauhetta ja ripaus ruokasoodaa sekä 1 tl merisuolaa.

Yhdistä seokset ja lisää 2rkl vettä ja 2rkl rypsiöljyä, jotta taikina on tarpeeksi löysää.

Levitä taikina uunipellille ja paista 200 asteessa noin 20 min tai kunnes leipä on kullanruskea.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Pj86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu23g29kcal2.6g0.1g2.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa13g38kcal2.9g0g2.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g13g75kcal3g0.8g6.8g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Rahkavalmiste (Ehrmann), annos 100g25g15kcal2.3g1.3g0.1g0g
Auringonkukan siemenet, kuorittu (Risetti)5g29kcal1.1g1g2.5g0g
Seesaminsiemen7.5g42kcal2g0.8g3.6g0.6g
Pellavansiemen kokonainen/rouhe 3.8g12kcal1.1g0.3g0.8g1.2g
Kurpitsansiemen kuoreton, Risetti3.8g21kcal0.9g0.5g1.7g0g
Psylliumkuitu, annos 6g0.8g0.4kcal0g0g0g0.6g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl1.3g11kcal0g0g1.3g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g550kcal32g10.6g43.6g4.8g
Valittu annoskoko101g275kcal16g5.3g21.8g2.4g
Annoskoko puolitettuna50g138kcal8g2.7g10.9g1.2g
Arvot/100g100g274kcal15.9g5.3g21.7g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=290202