Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen30g9kcal0.1g1.9g0.1g0.4g
Luumu kivetön, kuivattu 13g26kcal0.5g4.7g0.1g1.1g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala10g32kcal1.5g5.9g0.3g1g
Vehnäjauho puolikarkea 8.2g28kcal0.8g5.7g0.1g0.3g
Ruokasooda 1.1g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g4g24kcal1g0.3g2.2g0g
Ruokosokeri15g61kcal0g15.1g0g0g
Neilikka, annos 4g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g0.3g0.9kcal0g0.1g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g0.3g0.9kcal0g0.2g0g0g
Piimä AB Acidophilus Valio10g5.3kcal0.3g0.5g0.3g0g
Rypsiöljy 9g80kcal0g0g9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g537kcal8.4g69.2g24.2g5.6g
Valittu annoskoko101g269kcal4.2g34.6g12.1g2.8g
Annoskoko puolitettuna50g134kcal2.1g17.3g6.1g1.4g
Arvot/100g100g267kcal4.2g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082