Hapankaali-chorizokeitto

Pilko sipulit, porkkanat ja valkokaali mahdollisimman pieneksi.

Kuullota niitä halutessasi kattilassa.

Lisää joukkoon tomaattimurska, kasvisliemi, hapankaali, vesi ja sokeri.

(Sokeri pyöristää tomaatin metallista makua.

Keitä keitto lähes kypsäksi ja lisää chorizomakkarat.

Mausta halutessasi esimerkiksi chilillä ja suolalla.

Jos valitset yrttisen tomaattimurskan ja valkosipulisen hapankaalin, keiton mausteet ovat kohdallaan ilman lisämausteita.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 402 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Hapankaali (Rasilainen)20g3.6kcal0.4g0.4g0.1g0.4g
Keräkaali, 100g5g1.2kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)2.5g0.7kcal0g0.1g0g0g
Fond du chef, vegetable. knorr (Unilever), annos 28g1.4g1.7kcal0g0.1g0.1g0g
Tomaattimurska valkosip. (rainbow)20g8kcal0.2g1.4g0.1g0.3g
Vesi35g0kcal0g0g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g8g2.2kcal0g0.5g0g0.2g
Juokseva kasvisöljyvalmiste (Pirkka), annos 10g0.5g3.7kcal0g0g0.4g0g
Sokeri 0.5g2kcal0g0.5g0g0g
Pekoni, filee, rasvaa 18 g 3g6.8kcal0.5g0g0.5g0g
Chorizo makkara (Pirkka), annos 100g4.5g16kcal0.9g0g1.4g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g92kcal4.2g6.4g5.2g2g
Valittu annoskoko100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g
Annoskoko puolitettuna50g23kcal1.1g1.6g1.3g0.5g
Arvot/100g100g46kcal2.1g3.2g2.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=430345