Gluteenittomat porkkanasämpylät

Kuori porkkanat
Raasta tai mörssää tehosekoittimella, itseä laiskotti.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.

Sulata voi.
Sekoita hiiva pariin desiä jauhoja.

heitä perään maidot, rasvat ja porkkanat.

Ja perunakuidut.

Ja pellavarouheet.

Sitte vaan lapa koneeseen eli handu taikinaan ja vaivaamaan.

Loput jauhot hitaasti lisäillen.

Jätä kohoamaan kaksinkertaiseksi.

Vaivaa vielä vähän.

Pyöritä sämbyllsönit ja anna niidenkin kohota vielä hetki.

Voitele munalla.

Paista 225C 15minsaa.

Syö!!!

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Hannuzka79

Hannuzka79 sanoi...

Ei se kohoa kaksinkertaiseksi, ei sitten millän..

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

Hannuzka79 sanoi...

Ä+

keskiviikko 20.02.2013 klo 21:24

AineksetMääräEnergiaPHRK
Gluteeniton karkea jauhoseos (Semper), annos 500g42g129kcal1g31.2g0.2g3.1g
Maito, Kevyt25g12kcal0.8g1.2g0.4g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g17g4.7kcal0.1g1g0g0.4g
Pellavarouhe, Risetti, 1rkl = 8g2.1g10kcal0.5g0.7g0.6g0.6g
Perunakuitu jauheena (Semper), annos 100g13g9kcal0.6g1.5g0.1g8.7g
Voi 2.3g17kcal0g0g1.9g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g0.5g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g363kcal6g71.2g6.4g25.6g
Valittu annoskoko101g181kcal3g35.6g3.2g12.8g
Annoskoko puolitettuna50g91kcal1.5g17.8g1.6g6.4g
Arvot/100g100g180kcal3g35.4g3.2g12.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=340488