Omenapiirakka

Ainekset:
margariinia voiteluun
1,25 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1,25 dl piimää
0,25 dl öljyä
Päälle:
2 isoa omenaa
1 tl kanelia
1-2 rkl sokeria

Voitele paistovuoka (läpim. 22-25 cm).
Sekoita kuivat ainekset keskenään kulhossa.

Lisää joukkoon piimä ja öljy.

Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän.

Levitä taikina vuokaan.

Kuori omenat ja poista siemenkodat.

Lohko omenat.

Lado ne taikinan päälle ja ripottele sitten kanelia ja sokeria.

Paista uunin keskiosassa 20-25 min 225 asteessa

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 115 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 3.6g20kcal0g0g2.2g0g
Sokeri 16g63kcal0g15.5g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 24g81kcal2.4g16.6g0.3g0.8g
Piimä, rasvaton, Gefilus (Valio)18g5.8kcal0.5g0.9g0g0g
Rypsiöljy 3.3g29kcal0g0g3.3g0g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 36g13kcal0.1g2.6g0g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g423kcal6g71.2g11.6g3g
Valittu annoskoko101g211kcal3g35.6g5.8g1.5g
Annoskoko puolitettuna50g106kcal1.5g17.8g2.9g0.8g
Arvot/100g100g210kcal3g35.4g5.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83247