Juustoiset juures-lihapyörykät (pirkka)

1 (100g) sipuli
1 (100 g) peruna
1 (100 g) porkkana
400 g naudan jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl provencen mix- yrttisekoitusta (tai mausta maun mukaan)
½ tl mustapippuria
ripaus chiliä
2 dl (100 g) juustoraastetta

1. Hienonna sipuli, raasta peruna ja porkkana.

Sekoita kaikki pyöryköiden ainekset keskenään, juustoraaste viimeiseksi.

2. Pyörittele kostutetuin käsin pyöryköitä murekemassasta.

Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia.

Tarjoa perunasoseen kanssa.

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 161 grammaa

Outijohanna
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Peruna, punnittu kuorineen 13g8.1kcal0.2g1.6g0g0.1g
Porkkana 13g4.1kcal0.1g0.7g0g0.3g
Paistijauheliha nauta 5%50g65kcal10.4g0g2.5g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.1g0.3kcal0g0g0g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa13g38kcal2.9g0g2.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana201g236kcal27.6g5.8g10.8g1.2g
Valittu annoskoko101g118kcal13.8g2.9g5.4g0.6g
Annoskoko puolitettuna50g59kcal6.9g1.5g2.7g0.3g
Arvot/100g100g117kcal13.7g2.9g5.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=89794