Karppi, jauhelihakiusaus

Leikka kesäkurpista ohuiksi tikuiksi.

Ripottele suolaa päälle ja "itketä" hetki (nestettä pois).

Voitele uunivuoka ölkyllä ja laita tikut siihen.

Paista näitä 200 asteessa jauhelihan paistamisen ajan.

Paista sipuli ja jauheliha, mausta oman maun mukaan (mm. lihaliemikuutio, paprika, pippuria, caynnepippuria).

Sekoita joukkoon ransakankerma.

Sekoita nyt jauhlihamössä ja kesäkurpista tikut uunivuokaan ja jatka paistamista n. 10 min.
Lisää sitten tom. viipalee ja juustoraaste päälle ja anna vielä olla hetki uunissa, kunnes pinta saa kauniin värin.

Nauti salaatin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 359 grammaa

Tuikku13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa35g6kcal0.1g0.9g0.2g0.2g
Naudan paistijauheliha 10% (HK)28g47kcal5.3g0g2.8g0g
Ranskankerma Valio11g30kcal0.3g0.4g3g0g
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g16g3.2kcal0.1g0.6g0g0.2g
Lihaliemikuutio Maggi0.8g2.2kcal0.1g0.1g0.2g0g
Juusto, Edam 17%, 8g siivu (Valio)7g19kcal2.1g0g1.2g0g
Sipuli (kuorittu)3.5g0.9kcal0g0.2g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana202g215kcal16g4.4g14.8g1g
Valittu annoskoko101g108kcal8g2.2g7.4g0.5g
Annoskoko puolitettuna51g54kcal4g1.1g3.7g0.3g
Arvot/100g100g107kcal7.9g2.2g7.3g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=208690