Appelsiini-luumukakku

Pese jaraasta appelsiinista kuorta 3 rkl.
Puserra appelsiineista mehu ja laita luumut siihen likoamaan tunniksi.

Mittaa kuivat aineet kulhoon, myös appelsiininkuoret.

Sekoita hyvin puuhaarukalla.

Valuta luumut siivilässä ja leikkaa viipaleiksi.

Lisää viipaleet jauhoseokseen.

Vatkaa munat toisessa kulhossa ja lisää piimä ja öljy vaahtoon.

Lisää kuiva-aine-luumuseos puuhaarukalla sekoittaen.

Voitele ja jauhota tilava n. 2 1/2 l. vuoka.

Kaada taikina vuokaan . Paista 150 asteessa n. 1 1/2 tuntia.

Kakku säilyy viileässä hyvin.

Reseptistä tulee n. 30 annosta ja yksi annos painaa n. 67 grammaa

Ropelli65
AineksetMääräEnergiaPHRK
Appelsiini, kuorineen295g92kcal1.2g18.9g0.6g4.4g
Luumu kivetön, kuivattu 125g254kcal5.3g47g1.1g10.8g
Spelttijauhot, puolikarkea, brinkkala100g320kcal15g59g2.6g10g
Vehnäjauho puolikarkea 81g279kcal8.3g56.9g1g2.8g
Ruokasooda 11g0kcal0g0g0g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g40g240kcal9.6g2.6g21.6g0g
Ruokosokeri150g611kcal0g149.9g0g0g
Neilikka, annos 4g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Inkivääri, kuivattu, jauhettu (Mauste), annos 22g2.5g8.7kcal0.2g1.5g0.2g0.3g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g2.5g9kcal0.1g2g0.1g0g
Piimä AB Acidophilus Valio100g53kcal3.2g4.5g2.5g0g
Rypsiöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2000g5344kcal86g688.6g239.6g56.6g
Valittu annoskoko1000g2672kcal43g344.3g119.8g28.3g
Annoskoko puolitettuna500g1336kcal21.5g172.2g59.9g14.2g
Arvot/100g100g267kcal4.3g34.4g12g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=392082