Kuorrutettu punasipulikeitto

4 annosta
500 g punasipulia
4 valkosipulin kynttä
2 rkl Valio Oivariinia *
1 rkl sitruunamehua
1/2 - 1 dl etikkapunajuurien lientä
1 l kana- tai kasvislientä *
1 tl timjamia tai meiramia tai oreganoa *
1/2 tl rouhittua mustapippuria *
2 rkl vehnäjauhoja *
4 vaaleaa leipäviipaletta paahdettuna
1/2 pussia (75 g) Valio pastajuusto raastetta tai
Valio emmental raastetta

Kuori, halkaise ja viipaloi sipulit ja valkosipulin kynnet.

Paista ne Oivariinissa kuultaviksi, älä ruskista.

Lisää sitruunamehu ja etikkapunajuurien liemi.

Sekoita ja anna kiehahtaa.

Lisää liemi ja mausteet.

Kuumenna ja anna kiehua hiljalleen noin 30 min. Sekoita vehnäjauhot noin 1 dl kylmää vettä ja lisää seos keittoon samalla sekoittaen.

Anna kiehua vielä muutama minuutti, sekoittele välillä.

Siirrä keitto uuninkestävään kulhoon tai annoskulhoihin.

Lisää pinnalle paloiteltu leipä ja kostuta leipää sipulikeitolla.

Ripottele päälle juustoraastetta.

Kuorruta 250 asteessa noin 10 min. Tarjoa heti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 185 grammaa

Krista74
AineksetMääräEnergiaPHRK
Punasipuli, kuorittu, 100g6748g1822kcal87.7g323.9g13.5g114.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g189g197kcal14.9g30.8g1.1g3.8g
Rypsiöljy 364g3222kcal0g0g364.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton189g40kcal0.6g3g0g0.2g
Kasvisliemikuutio 148g452kcal14.1g20g34.9g2.4g
Vehnäjauho puolikarkea 270g926kcal27.5g188.9g3.2g9.4g
Paahtoleipä, vehnä, veteen 1080g2832kcal77g531.2g35g27g
Emmental juustoraaste valio1012g3947kcal293.5g0g303.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g26876kcal1030.6g2195.6g1511.4g315g
Valittu annoskoko10000g13438kcal515.3g1097.8g755.7g157.5g
Annoskoko puolitettuna5000g6719kcal257.7g548.9g377.9g78.8g
Arvot/100g100g134kcal5.2g11g7.6g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106877