Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 835g1048kcal91.8g2.2g75.3g0g
Sokeri 811g3292kcal0g810.3g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g239g740kcal42.9g97.8g19.1g42.9g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl1241g4590kcal148.9g917.9g26g43.4g
Leivinjauhe 72g126kcal3.7g27.1g0g0.4g
Neljänviljanhiutale 286g944kcal28.9g166.1g10g32.9g
Fariinisokeri334g1356kcal0g333.6g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g29g104kcal1g22.8g1g0g
Rypsiöljy 429g3797kcal0g0g429.4g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 954g435kcal28.6g45.8g14.3g0g
Raparperi 4771g1607kcal32.9g262.4g4.8g66.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g36076kcal757.4g5372g1159.8g372.8g
Valittu annoskoko10000g18038kcal378.7g2686g579.9g186.4g
Annoskoko puolitettuna5000g9019kcal189.4g1343g290g93.2g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733