Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1786g2965kcal339.4g0g178.6g0g
Sipuli (kuorittu)357g97kcal4.6g17.1g0.7g6.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g36g37kcal2.8g5.8g0.2g0.7g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)1786g447kcal17.9g98.2g0g25g
Basilika, kuivattu 13g34kcal1.9g2.7g0.5g5.4g
Ruokasuola jodioitu 29g0.7kcal0.2g0g0g0g
Mustapippuri 4.5g13kcal0.5g1.7g0.1g1.2g
Paprikajauhe 8.9g29kcal1.3g1.6g1.2g3.3g
Porkkana 759g248kcal4.7g42.2g1.5g19.4g
Vehnäjauho puolikarkea 134g460kcal13.7g93.8g1.6g4.7g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 3572g951kcal117.9g110.7g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%670g1541kcal194.2g16.7g80.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 121g1066kcal0g0g120.6g0g
Lasagnelevy Rainbow723g2655kcal101.3g513.6g22.4g21.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g21083kcal1600.8g1808.2g815.6g175g
Valittu annoskoko10000g10542kcal800.4g904.1g407.8g87.5g
Annoskoko puolitettuna5000g5271kcal400.2g452.1g203.9g43.8g
Arvot/100g100g105kcal8g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111