Marokkolainen linssi-punasipulisalaatti/ muhennos

Kuumenna 2 rkl öljyä isossa pannussa ja kuullota sipuli pehmeäksi.

Kalttaa tomaatit ja lisää ne ja huuhdotut linssit sipulin joukkoon.

Mausta kurkumalla (2 tl) ja juustokuminalla (2 tl). Kaada vesi pannulle ja lisää fondi.

Kuumenna kiehuvaksi, vähennä sitten lämpöä ja hauduta seosta kunnes linssit ovat kypsiä ja melkein kaikki neste on imeytynyt.

Paista toiselle pannulla valkosipuli lopussa öljyssä ruskeaksi ja rapeaksi.

Sekoita valkosipuli ja tuore korianteri linssiseokseen ja mausta maun mukaan suolalla ja mustapippurilla.

Tarjoa lämpimänä tai huoneenlämpöisenä sitruunalohkojen ja maustamattoman jogurtin kera.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 390 grammaa

Ottiliana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 259g2294kcal0g0g259.4g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g769g208kcal10g36.9g1.5g13.1g
Tomaatti, tuore961g195kcal5.8g36.5g2.9g13.4g
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 1281g4080kcal312.3g585.3g24.3g114g
Vesi6404g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 103g111kcal8.1g16.7g0.6g2.2g
Fondikuutio Yrttikimppu (Maggi), annos 15g96g379kcal2.9g19.2g32.7g0g
Korianteri, tuore, annos 20g128g26kcal2.6g5.1g0.6g3.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g14583kcal683.4g1399.4g644g293g
Valittu annoskoko10000g7291kcal341.7g699.7g322g146.5g
Annoskoko puolitettuna5000g3646kcal170.9g349.9g161g73.3g
Arvot/100g100g73kcal3.4g7g3.2g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=171962