Italialainen risotto (perusohje)

Valmista kanaliemi kattilassa ja pidä lämpimänä.

Pilko sipuli ja valkosipuli.

Ota toinen kattila ja kuullota sipulia öljyssä muutama minuutti.

Lisää valkosipuli ja mahd.

muut yrttimausteet (ei aineslistassa) ja kuullota hetki.

Lisää sitten riisi ja kuullota öljyssä kunnes riisi on läpikuultavaa (varo ettei ruskistu).

Lurauta valkoviini sekaan ja anna höyrystyä pois.

Sitten lisää sen verran kanalientä että riisit peittyvät ja hämmennä kunnes neste on imeytynyt.

Lisää kanalientä pienissä erissä ja jatka n. 15-20 min kunnes risotto on valmis.

Suolaa maun mukaan, ja hyvää on myös ilman parmesaania!

Tähän perusohjeeseen sitten kanaa, kalaa, vihanneksia yms - muista merkitä niiden kalorit erikseen :)

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 271 grammaa

Katimaari
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 83g733kcal0g0g82.9g0g
Kanaliemikuutio, sisältää vehnää 68g220kcal6.1g9.5g17.6g0.7g
Vesi6141g0kcal0g0g0g0g
Risottoriisi de cecco 1 dl 85g2763g9672kcal165.8g2183g27.6g82.9g
Sipuli (kuorittu)307g83kcal4g14.7g0.6g5.2g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g25g26kcal1.9g4g0.1g0.5g
Valkoviini kuiva 614g421kcal1.9g3.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g22307kcal359.4g4429.8g257.6g178.6g
Valittu annoskoko10000g11154kcal179.7g2214.9g128.8g89.3g
Annoskoko puolitettuna5000g5577kcal89.9g1107.5g64.4g44.7g
Arvot/100g100g112kcal1.8g22.1g1.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=180654