Kasvisgratiini

Keitä kukka- ja parsakaali, paloiteltu kesäkurpitsa sekä porkkanat kattilassa n. 10-15min.

Siivilöi keitetyt kasvikset ja kaada voideltuun vuokaan.

Paloittele paprikat minkä jälkeen nekin voi kaataa vuokaan.

Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja lisää joukkoon tuorejuusto pieninä nokareina.

Mausta suolalla ja pippurilla (joko musta tai valkopippuri, tai vaikka molemmat)

Ripottele juustoraasteja päälle

Paista 200c uunin keskitasolla n. 40 min.

Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 321 grammaa

Takkutukka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 2597g625kcal47g57.1g7.8g59.7g
Parsakaali brokkoli 2597g911kcal120g50.6g7.8g64.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g1351g378kcal8.1g80.4g2.7g33.8g
Paprika punainen 1247g365kcal11.7g56.1g5g23.7g
Ruokakerma Valio 4% K&P1299g779kcal13g58.4g51.9g7.8g
Eva sulatejuusto aurinkokuivattu tomaatti, laktoositon (Arla ingman), annos 10g520g779kcal83.1g11.4g46.8g1g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g390g1149kcal128.6g5.1g66.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9973kcal823g638.2g376.4g381.8g
Valittu annoskoko10000g4986kcal411.5g319.1g188.2g190.9g
Annoskoko puolitettuna5000g2493kcal205.8g159.6g94.1g95.5g
Arvot/100g100g50kcal4.1g3.2g1.9g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=204900