Porkkanakeitto

N. 0,5 l vettä
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl jauhoja
3 isoa perunaa
500 g porkkanoita
1 dl valkoviiniä
2,5 dl ruokakermaa (7 %)
kasvis/kanaliemikuutio(ita)
mausteita oman maun mukaan, esim: inkivääriä, pippuria, suolaa, sokeria, grillimaustetta, kuivattua persiljaa...

(ranskankermaa/smetanaa lautaselle)

- Pilko sipuli ja valkosipuli, ruskista nopeasti tilkassa öljyä, lisää jauhot
- Kuori ja pilko perunat ja porkkanat, lisää veteen kasvisliemikuution kanssa, keitä kypsäksi
- Kaada ylimääräinen neste erilliseen astiaan (älä heitä pois), lisää sipulit kasvisten joukkoon, soseuta sauvasekoittimella
- Kaada sose takaisin kattilaan, lisää kerma ja valkoviini, ja keitinnestettä tarpeen mukaan
- Lisää mausteet
- Kiehauta seos
- Jaa keitto lautasille, lisää halutessasi ruokalusikallinen ranskankermaa

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 350 grammaa

Nandi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)286g77kcal3.7g13.7g0.6g4.9g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g46g48kcal3.6g7.5g0.3g0.9g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 2286g1732kcal42.7g352.5g4.6g22.9g
Porkkana, keskikokoinen 65g2857g800kcal17.1g170g5.7g71.4g
Valkoviini, ars vitis, puolimakea (Moselland), annos 150g571g400kcal0g22.9g0g0g
Kevyt ruokakerma 7% (Flora)1429g1214kcal14.3g50g100g0g
Kasvisliemikuutio 126g383kcal11.9g17g29.5g2g
Vesi, vesijohtovesi 2286g0kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 114g392kcal11.6g80g1.4g4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g10091kcal209.8g1427.2g284.2g212.2g
Valittu annoskoko10000g5046kcal104.9g713.6g142.1g106.1g
Annoskoko puolitettuna5000g2523kcal52.5g356.8g71.1g53.1g
Arvot/100g100g51kcal1g7.1g1.4g1.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=238445