Lohilaatikko (Yhteishyvä 09.11)

HUOM: Ohjeessa peruna korvattu vastaavalla määrällä lanttua!
1 purjo
2 sipulia
4 porkkanaa
200g palsternakkaa
1kg lanttua
600g lohifile
1tl fenkolinsiemeniä
1½tl suolaa
1tl mustapippuria
2dl silputtua tilliä
½dl sitruunamehua
4dl ruokakermaa
4 kananmunaa
2dl juustoraastetta

1. Kuori ja viipaloi kasvikset
2. Leikkaa lohifile nahattomiksi suikaleiksi
3. Lado voideltuun vuokaan vuorotellen kasviksia ja lohta
4. Lisää kerrosten väliin fenkilinsiemeniä, suolaa, pippuria, tilliä ja sitruunamehua
5. Sekoita kerma & munat ja kaada seos vuokaan
6. Paista laatikkoa 200 asteessa keskitasolla n. 60min
7. Ripottele päälle juustoraaste ja jatka paistamista vielä n. 20-30min, peitä vuoka tarvittaessa

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 456 grammaa

Talvimorsian
AineksetMääräEnergiaPHRK
Purjosipuli 626g143kcal11.3g15g1.3g13.1g
Sipuli (kuorittu)313g85kcal4.1g15g0.6g5.3g
Porkkana, keskikokoinen 65g814g228kcal4.9g48.4g1.6g20.3g
Palsternakka 626g398kcal3.1g73.9g2.5g28.2g
Lanttu 3130g903kcal31.3g144g9.4g56.3g
Lohifilee, paistettu 1878g4146kcal381.8g0g293.5g0g
Voi, 1 tl, 5 g16g114kcal0.2g0.2g12.5g0g
Fenkoli, annos 100g94g29kcal1.2g6.8g0.2g2.9g
Ruokakerma 10%, 3 juustoa (Valio), annos 250g1252g1502kcal42.6g45.1g125.2g0g
Kananmuna 50g(kpl)626g789kcal68.9g1.9g56.3g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa626g1878kcal144g0g144g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g20430kcal1386.8g700.6g1294.2g252.2g
Valittu annoskoko10000g10215kcal693.4g350.3g647.1g126.1g
Annoskoko puolitettuna5000g5108kcal346.7g175.2g323.6g63.1g
Arvot/100g100g102kcal6.9g3.5g6.5g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=248043