Basillika perunavohvelit

Keitä perunat kuorineen kypsiksi ja jäähdytä ne.
Kuori perunat ja raasta perunat karkeaksi raasteeksi.

Sulata rasva ja lisää se perunaraasteen joukkoon.

Sekoita seos tasaiseksi.

Surauta sipuli sauvasekoittimella mössöksi.

Hienonna basilika ja valkosipulit.

Lisää perunaseokseen maito, jauhot, suola, valkosipuli, basilika ja sipulimurska.

Rouhi joukkoon reippaasti mustapippuria.

Hämmennä taikina hyvin tasaiseksi massaksi.

Kuumenna ja voitele vohvelirauta.

Levitä reilun desilitran verran taikinaa raudalle ja kypsennä kullankeltaisiksi.

(Jos vohvelit pysyvät huonosti koossa, lisää hiukan vehnäjauhoa)

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 291 grammaa

Seregi85
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g4902g2941kcal73.5g637.3g4.9g44.1g
Voi 735g5334kcal8.7g2.9g597.8g0g
Sipuli (kuorittu)490g132kcal6.4g23.5g1g8.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1961g647kcal64.7g96.1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 735g2427kcal14.7g22.1g257.4g0g
Vehnäjauho puolikarkea 956g3280kcal97.4g669.1g11.5g33.5g
Suola, annos 3g25g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 196g212kcal15.5g32g1.2g4.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g29948kcal561.8g2966g1747.6g180g
Valittu annoskoko10000g14974kcal280.9g1483g873.8g90g
Annoskoko puolitettuna5000g7487kcal140.5g741.5g436.9g45g
Arvot/100g100g150kcal2.8g14.8g8.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=254258