Jääkaappisämpylät

Mittaa kulhoon kylmä vesi.

Sekoita kaurahiutaleiden sekaan kuivahiiva sekä suola ja kaada veden sekaan.

Sekoita ja lisää joukkoon öljy sekä jauhot vähitellen.

Alusta taikina kimmoisaksi.

Pyörittele valmis taikina sämpylöiksi (12 sämpylää) leivinpaperin päälle uunnipellille.

Laita päälle kostea keittiöliina ja nosta jääkaappiin odottelemaan aamua.

Lämmitä uuni noin 40 asteiseksi ja laita sämpylät pellillä uuniin.

Vaihda päälle kuiva keittiöliina ja anna sämpylöiden kohota uunissa noin 20-30 minuutin ajan.

Ota pelti pois uunista ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.

Voitele sämpylät vedellä ja paista uunissa noin 15 min ajan.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 3934g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva, annos 11g87g312kcal38.9g34.6g5.2g0g
Kaurahiutale 629g2355kcal91.3g358.8g45.9g62.9g
Vehnäjauho puolikarkea 2046g7019kcal208.5g1431.9g24.5g71.6g
Ruisjauho kokojyväjauho 2596g7894kcal227.2g1438.4g49.3g360.9g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl708g6373kcal0g0g708.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g47905kcal1131.8g6527.4g1666g990.8g
Valittu annoskoko10000g23953kcal565.9g3263.7g833g495.4g
Annoskoko puolitettuna5000g11976kcal283g1631.9g416.5g247.7g
Arvot/100g100g240kcal5.7g32.6g8.3g5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=266417