Ellen Svinhufvudin kakku (karppaajalle)

POHJA: Valkuaiset (2kpl) ja hermesetas vatkataan kovaksi vaahdoksi.

Lisää mantelit sekaan.

Levitä seos uuninpellille neljäksi neliön muotoiseksi levyksi.

Kuivaa uunissa 165 asteessa noin 20-25 minuuttia.

TÄYTE: Vaahdota voi ja stevia (tätä oman maun mukaan).

Kuumaan vahvaan kahviin lisätään kerma.

Kermakahvi lisätään vaahdotettuun voihin vähitellen.

Lisää lopuksi mantelit.

Kakkupohjille levitetään täytettä ja ne ladotaan päällekkäin.

Levitä täytettä myös kakun sivuille.

Koristeeksi voi paahtaa mantelilastuja.

Kakku saa jäähtyä.

Ohje on Antti Heikkilän kirjasta Hyvän Olon Keittokirja

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 147 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mantelirouhe, 1 rkl427g2465kcal90g22.6g215.4g49.5g
Mantelijauho (Pirkka), annos 100g853g5120kcal179.2g56.3g460.8g0g
Hermesetas, annos 5g171g0kcal0g0g0g0g
Kananmunan valkuainen 100 g3413g1468kcal334.5g13.7g3.4g0g
Voi 2560g18569kcal30.5g10.2g2081.1g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 853g2817kcal17.1g25.6g298.6g0g
Kahvi mustana 100ml1707g55kcal5.1g5.1g1.7g0g
Stevia jauhe (Naturals), annos 1g17g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g60985kcal1312.8g267g6122g99g
Valittu annoskoko10000g30492kcal656.4g133.5g3061g49.5g
Annoskoko puolitettuna5000g15246kcal328.2g66.8g1530.5g24.8g
Arvot/100g100g305kcal6.6g1.3g30.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271376