Kukkakaali gratiini (karppi)

Pilko kukkakaali ja keitä vähässä vedessä lähes kypsäksi (tai voit käyttää pakasteena löytyvää kukkakaalia).

Lämmitä kerma kattilassa, lisää joukkoon sulatejuusto sekä osa juustoraasteesta.

Mausta mieleisillä mausteilla (suola, mustapippuri, muskottipähkinä esim.)
Voitele uunivuoka voilla ja kaada kukkakaalit ja pilkotut sipulit siihen, lisää päälle kastike ja ripottele vielä loput juustoraasteesta gratiinin päälle.

Paista uunissa 175 asteessa kunnes pinta hieman ruskistuu.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 143 grammaa

Tilli75
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 4678g1126kcal84.7g102.9g14g107.6g
Kuohukerma,valio,2dl2339g7953kcal46.8g70.2g818.7g0g
Sulatejuusto, rasvaa 20-24 %, keskirasvainen 1404g4180kcal260.5g35.1g336.8g0g
Arkijuusto, Valio [330kcal]936g3088kcal252.6g0g224.6g0g
Sipuli (kuorittu)643g174kcal8.4g30.9g1.3g10.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g33040kcal1306g478.2g2790.8g237g
Valittu annoskoko10000g16520kcal653g239.1g1395.4g118.5g
Annoskoko puolitettuna5000g8260kcal326.5g119.6g697.7g59.3g
Arvot/100g100g165kcal6.5g2.4g14g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271502