Perinteinen hernekeitto

Laita herneet likoamaan edellisenä iltana kattilaan, noin pariin litraan vettä.

Keitä hernekeitto liotusveteen, mutta lisää vielä yksi litra vettä.

Pilko sipuli, porkkana ja kinkku pienemmiksi ja lisää keiton joukkoon.

Mausta suolalla, pippurilla ja halutessasi meiramilla.

Anna hautua hiljaksiin 3-4 tuntia.

Tarkista lopuksi vielä suola.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 364 grammaa

Sannamaria88
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 6865g0kcal0g0g0g0g
Herne kuivattu 1144g3458kcal205g554.9g11.4g122.4g
Sipuli (kuorittu)503g136kcal6.5g24.2g1g8.6g
Porkkana, keskikokoinen 65g412g115kcal2.5g24.5g0.8g10.3g
Ylikypsä kinkku, 200g (Vataja), annos 15g1076g1011kcal190.4g1.1g26.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g9441kcal808.8g1209.4g80.2g282.6g
Valittu annoskoko10000g4720kcal404.4g604.7g40.1g141.3g
Annoskoko puolitettuna5000g2360kcal202.2g302.4g20.1g70.7g
Arvot/100g100g47kcal4g6g0.4g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=275373