Sitruunainen kesäkurpitsakastike pastalle (kevyempi versio)

Valmista kastike samalla, kun kypsennät pastaa.

Huuhtele ja raasta kesäkurpitsa.

Kuumenna oliiviöljy pannulla ja paista raastetta muutama minuutti tai kunnes ne saavat vähän väriä.

Mausta suolalla, pippurilla ja kirvelillä.

Lisää herneet ja kerma.

Kiehauta ja anna lämmetä muutama minuutti.

Lisää sitruunankuori ja -mehu ja murennettu fetajuusto.

Yhdistä valutettuun pastaan.

-Lähde: Yhteishyvä Ruoka 07/2013

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 247 grammaa

Fabriikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kesäkurpitsa zucchini 4049g731kcal22.7g101.2g16.2g28.3g
Oliiviöljy 283g2506kcal0g0g283.4g0g
Suola, annos 3g61g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 41g113kcal4.4g15.5g1.3g10.7g
Herne 2024g1395kcal102.4g189.5g8.1g62.8g
Ruokakerma Valio 5%2024g1215kcal24.3g56.7g101.2g0g
Fetajuusto 3% (Arla apetina), annos 200g1518g1518kcal273.3g3g45.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g14956kcal854.2g731.8g911.4g203.6g
Valittu annoskoko10000g7478kcal427.1g365.9g455.7g101.8g
Annoskoko puolitettuna5000g3739kcal213.6g183g227.9g50.9g
Arvot/100g100g75kcal4.3g3.7g4.6g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368328