Jauhelihakeitto

300 g jauhelihaa
500 g perunoita
200 g keittojuureksia (porkkanaa, lanttua, purjo, sipuli)
1,2 litra vettä / vettä ja lihaliemikuutio x 1 kpl
suolaa
pippuria

Kuori ja pilko perunat ja juurekset.

Freesaa kattilan pohjalla voissa ensin peruna, lanttu ja porkkana sillä niiden kypsymisaika on pisin(eli paista kevyesti ilman että ruskistuu) Lisää hetken kuluttua sipulit ja anna kuullottua vielä hetki.

Ruskista jauheliha erikseen pannulla ja lisää se kattilaan.

Lisää neste ja keitä juurekset kypsiksi ( n. 15-20 min).

Maista ja mausta.

Viimeistele annos tuoreella persiljalla.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 361 grammaa

Only
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha1386g2301kcal263.4g0g138.6g0g
Peruna, vanha, kuorittu 2311g1759kcal43.4g358.1g4.6g23.1g
Porkkana 231g76kcal1.4g12.8g0.5g5.9g
Lanttu 231g67kcal2.3g10.6g0.7g4.2g
Sipuli 231g70kcal2.9g11.1g0.5g3.9g
Vesi, vesijohtovesi 5545g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)51g142kcal4.8g9.1g9.7g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g8829kcal636.4g803.4g309.2g74.8g
Valittu annoskoko10000g4415kcal318.2g401.7g154.6g37.4g
Annoskoko puolitettuna5000g2207kcal159.1g200.9g77.3g18.7g
Arvot/100g100g44kcal3.2g4g1.5g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=368462