Gluteeniton Raparperitorttu

Pohja:
100 g margariinia
1/2 dl sokeria
1 keltuainen
3 dl glut.

jauhoseosta
3 rkl vettä

Täyte:
n.1/2 kg raparperinpaloja
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl perunajauhoja

Marenki:
3 valkuaista
1 dl sokeria

Vatkaa margariini ja sokeri keskenään.

Lisää keltuainen.

Sekoita joukkoon vehnäjauhot ja lopuksi vesi.

Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja anna seistä hetken viileässä.

Huuhdo ja paloittele raparperit.

Ripottele sokeri ja perunajauhot raparperipaloille ja sekoita.

Kaada raparperit pohjan päälle ja paista 200 astetta uunin alaosassa noin 20-25 min.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

Lisää sokeri ja jatka vatkaamista.

Ota torttu uunista ja levitä sen pinnalle marenki.

Paista piirasta vielä 10-15 min. kunnes marenki on kauniin ruskehtava.

Tarjoillaan haaleana tai kylmänä.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 142 grammaa

Kuppikakku
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)883g3355kcal4.4g57.4g353.2g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g177g113kcal6.2g0.4g44.2g0g
Vaalea jauhoseos, luontaisesti gluteeniton jauho 1589g5341kcal0g1168.5g0g0g
Raparperi 2649g892kcal18.3g145.7g2.6g37.1g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 177g592kcal0.1g144.1g0.1g2.5g
Valkuainen (100g)2649g1113kcal259.6g39.7g2.6g0g
Sokeri 1876g7616kcal0g1874.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g38044kcal577.2g6860.6g805.4g79.2g
Valittu annoskoko10000g19022kcal288.6g3430.3g402.7g39.6g
Annoskoko puolitettuna5000g9511kcal144.3g1715.2g201.4g19.8g
Arvot/100g100g190kcal2.9g34.3g4g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=426311