Raparperitorttu

Nypi rasva kuivien aineiden jopukkoon.

Lisää keltuainen ja kylmä vesi.

Sekoita nopeasti.

Laita tunniksi kylmään kelmun sisällä.

Tee vaniljakastike:
Sekoita kaikki paitsi vaniljasokeri, kuumenna kiehuvaksi ja anna saostua koko ajan sekoittaen.

Jäähdytä, mausta vaniljasokerilla.

Pilko raparperit ja sekoita niihin sokeri ja perunajauhot.

Kauli taikina irtopohjavuuan pohjaa isommaksi, niin että tulee reunatkin.

Levitä vaniljakastike pohjan päälle.

Kaada raparperit päälle.

ripottele pinnalle mantelijauhetta ohut kerros.

Paista 225* 30-40min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 178 grammaa

Maumau
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g702g5125kcal7g7g561.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 913g3131kcal93g638.8g11g31.9g
Sokeri 84g342kcal0g84.2g0g0g
Suola, annos 3g3.5g0kcal0g0g0g0g
Keltuainen, 20g, annos 20g140g90kcal4.9g0.3g35.1g0g
Vesi211g0kcal0g0g0g0g
Kuohukerma vähälaktoosinen (Rainbow), annos 200g1404g4774kcal28.1g42.1g491.4g0g
Kananmuna kuoreton 386g551kcal48.3g1.2g39.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 140g482kcal14.3g98.3g1.7g4.9g
Sokeri 253g1026kcal0g252.5g0g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka35g140kcal0g34.7g0g0g
Raparperi 4809g1620kcal33.2g264.5g4.8g67.3g
Sokeri 597g2422kcal0g596.1g0g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 147g494kcal0.1g120.3g0.1g2.1g
Mantelijauhe (hh ilman kuituja) (Mauste sallinen), annos 40g176g1020kcal38.4g16.7g88.8g18.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g42429kcal534.6g4313.4g2468.2g249g
Valittu annoskoko10000g21215kcal267.3g2156.7g1234.1g124.5g
Annoskoko puolitettuna5000g10607kcal133.7g1078.4g617.1g62.3g
Arvot/100g100g212kcal2.7g21.6g12.3g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=427431